6 juni 2015
17:00

Uppsala 86ers

Referat: Tyresö Royal Crowns - Uppsala 86ers

Oflytet fortsätter för 86ers. Med två minuter kvar av matchen på Tyresövällen hade man chansen att avgöra i underläge med 19-20. Men anfallet blev helt misslyckat och istället gick bollen över till Tyresö som spelade smart och lurade upp Uppsala försvar så att man istället med fem sekunder kvar kunde springa in en förnedrande fjärde touchdown och fastställa slutresultatet 26-19 (20-13).

Bra inledning för Uppsala
Matchen började bra för Uppsala som i den första driven tog ledningen med 6-0 efter en avslutande löpning upp i mitten av Johannes Nilsson. Tyvärr misslyckades extrapoängen och det visade sig vara precis så ödesdigert som coacherna predikar träning efter träning.
Uppsala defense hade det mycket svårt att hindra quarterback Colby Kirkegaards välorganiserade anfallsspel och han hittade redan i nästa drive Daniel Nässelkvist med en pass för utjämning 6-6 och extrapoängen sparkades säkert mellan stolparna av Hampus Söderberg.
När sedan Uppsala strulade till det i nästa anfall och fumblade bollen så tog Tyresö genast chansen efter ett långt anfall och Colby Kirkegaard kunde själv springa in bollen. Men den här gången missade Söderberg extrapoängen.
Uppsala var sedan farligt ute i nästa drive och tog sig vidare på fjärde försöket ett par gånger. Det slutade i alla fall med att Jonathan Wikström lyckades springa in bollen och Mattias Lundkvist kunde utjämna till 13-13 efter en lyckad spark.

Det såg ut som om halvleken skulle sluta lika men Tyresö lyckades med mindre än minuten kvar ta ledningen med 20-13.

Sammantaget från den första halvleken så lyckades inte Uppsala stoppa Tyresö i en enda drive. Tyresö var inte så mycket bättre. De tog en fumble och höll Uppsala borta från mållinjen i slutsekunderna av halvleken. Men det räckte till ledning.

Tredje quartern poänglös

I den andra halvleken stoppade Uppsala Tyresö redan i första spelet. Men även Tyresös defense lyfte sig. Så den tredje quartern blev poänglös. Med drygt 10 minuter kvar av matchen segade sig Uppsala fram till Tyresös mållinje och det slutade med att Jeff Welsh från en yard kunde pressa in bollen. Med 19-20 var det upplagt för att extrapoängen skulle utjämna matchen. Men inte heller den här gången kunde Uppsala få in bollen mellan stolparna.
Tyresö ägnade resten av matchen mest att springa med bollen för att få tiden att gå.
Och det var lyckosamt. Men Uppsala fick en chans till som beskrevs inledningsvis men utan framgång.

Uppsala får slåss om tredje plats

Tyresö har nu möjlighet att vinna grundserien, men då måste de slå Crusaders på bortaplan. En alltid lika svår uppgift.

Oavsett hur det går i den matchen skulle det förvåna om inte ettan och tvåan i grundserien blir just Crusaders och Tyresö.
Uppsala måste nu lyfta sig till nästa match mot STU Northside Bulls den 17 juni för att säkra upp en plats i slutspelet.